2
دانشیار دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه اصفهان
3
استاد دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه اصفهان.
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین اعتیاد به کار و مؤلفههای بهرهوری منابع انسانی در میان کارکنان ستادی ادارات آموزش و پرورش بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان ادرات آموزش و پرورش شهر اصفهان در سال تحصیلی 1394-1393 و برابر با 510 نفر بود. حجم نمونه برابر با 202 نفر و با روش نمونهگیری طبقهای متناسب با حجم جامعه آماری انتخاب شدند. جهت جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه اعتیاد به کار (اسپنس و رابینز،1992) با 23 سوال و پرسشنامه بهرهوری نیروی انسانی (هرسی و گلد اسمیت ، 1980) با 26 سوال بر اساس درجهبندی لیکرت استفاده گردید که پایایی آنها به ترتیب 87/0 و 91/0 تعیین گردید. یافتههای پژوهش نشان داد بین اعتیاد به کار و مؤلفههای بهرهوری نیروی انسانی به جز مؤلفه سازگاری محیطی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. ازمیان مؤلفههای اعتیاد به کار لذت از کار با همه مؤلفههای بهرهوری نیروی انسانی رابطه مثبت و معناداری دارد (05 /0>p). عجین شدن با کار و تمایل درونی به کار با مؤلفههای بهرهوری نیروی انسانی به جز سازگاری محیطی رابطه مثبت و معناداری دارد . از بین مؤلفههای اعتیاد به کار در درجه اول عجین شدن با کار و در درجه دوم لذت از کار پیشبینیکننده بهرهوری نیروی انسانی بود.
شفیعی, عالیه, رجایی پور, سعید, عریضی, حمید رضا. (1394). بررسی رابطه اعتیاد به کار و مؤلفههای بهرهوری نیروی انسانی در بین کارکنان ستادی ادارات آموزش و پرورش شهر اصفهان. فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی, 9(2), 41-60.
MLA
عالیه شفیعی; سعید رجایی پور; حمید رضا عریضی. "بررسی رابطه اعتیاد به کار و مؤلفههای بهرهوری نیروی انسانی در بین کارکنان ستادی ادارات آموزش و پرورش شهر اصفهان". فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی, 9, 2, 1394, 41-60.
HARVARD
شفیعی, عالیه, رجایی پور, سعید, عریضی, حمید رضا. (1394). 'بررسی رابطه اعتیاد به کار و مؤلفههای بهرهوری نیروی انسانی در بین کارکنان ستادی ادارات آموزش و پرورش شهر اصفهان', فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی, 9(2), pp. 41-60.
VANCOUVER
شفیعی, عالیه, رجایی پور, سعید, عریضی, حمید رضا. بررسی رابطه اعتیاد به کار و مؤلفههای بهرهوری نیروی انسانی در بین کارکنان ستادی ادارات آموزش و پرورش شهر اصفهان. فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی, 1394; 9(2): 41-60.